Muzikant

GERARD: MUZIKANT

Na 23 jaar spelen in de driemansband die zijn achternaam draagt (www.alderliefste.nl)  slaat gitarist, pianist en zanger Gerard Alderliefste in 2016 zijn vleugels uit. Zo ontstaan solo huiskamerconcerten, duetten met musici, waaronder een bijzondere theater tournee met Cor Bakker : “En route.”  Het eerste soloprogramma “Dubbel Leven” draait twee en een half seizoen vanaf september 2016 tot februari 2019: een enthousiast ontvangen muziektheatervorm van ‘informatieve kleinkunst.’ Werk in de verslavingszorg en muziek worden ingenieus vervlochten. Gerard pakt lekker uit als hij op pad gaat als “Gerard Alderliefste & Friends.” Een octet van muziekvrienden, dat alle Franse hits in vol ornaat nieuw leven inblaast.

Een bio:

De band verwerft naam door de jarenlange succesvolle optredens in vaderlands kroegen en grandcafé ’s van Amsterdam tot aan Maastricht. Café Luxembourg op het Amsterdamse Spui wordt een thuishaven. Optredens in ‘De vrienden van Amstel live’ bij Manuëla Kemp, geven het trio meer nationale bekendheid. Vaste drummer is Luc de Bruin, bassisten zijn achtereenvolgens Kees Post, Arnd Broeke en Robert Kramers.

In 2004 verschijnt het zelf gecomponeerde en Franstalige album “Je Maintiendrai” en valt de toepasselijke muziekstijlomschrijving: het ‘powerchanson:’ wel chansons, maar dan met ballen.

De band wordt tweede op het Concours de la chanson van de Alliance Française in 2005.

Samenwerkingen met de topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw leveren twee top 10 hits op: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan jaarlijks hoog in de top 2000.

Naast een groot aantal radio- en TV optredens is de band in 2007 gedurende zes avonden te gast bij Paul de Leeuw in Gelredome’s Symphonica in Rosso.

In april 2008 verschijnt het 2 e Franstalige album ‘De Franse Slag’, dat naast de hit “Une belle histoire/een mooi verhaal, een paar bijzondere samenwerkingen met Shaffy, List, the Mc. Garrigle sisters, Jack Poels en met Cor Bakker bevat. Productie van de eerste albums is van Sander van Herk en Henk Temming, bekend van Het Goede Doel.

Dan ontluiken de theatertournees: vanaf september 2008 draaien achtereenvolgens steeds 2 seizoenen de Franse Slag, TROIS, Carte Blanche, en 20 jaar Alderliefste. In oktober 2014 ziet het derde eigen werk album “Trois” (half Frans, half NL) het licht, onder productie van Michel Schoots.

Vanaf 2016 slaan de bandleden hun vleugels uit en ontstaan solo acties: na de tour met Cor Bakker gaat Gerard, zoals bovengenoemd, alleen de theaters in met het programma ‘Dubbel Leven’ en geeft losse concerten.