Muzikant

GERARD: MUZIKANT

Gerard is naast arts: zanger, gitarist en pianist. Met een focus of het Franse ‘powerchanson’ speelt hij 23 jaar in de driemansband die zijn achternaam draagt (www.alderliefste.nl) . Landelijk bekend worden de samenwerkingen met Shaffy, List en Paul de leeuw. Vanaf 2016 verruimt zijn muzikale wereld. Er ontstaan solo concerten en duetten met diverse musici, waaronder een bijzondere theater tournee met pianist Cor Bakker : “En route.”  Deze gaat regelmatig in reprise.

Het eerste soloprogramma “Dubbel Leven” draait twee en een half seizoen vanaf 2016 tot 2019: een enthousiast ontvangen muziektheatervorm van ‘informatieve kleinkunst.’ Werk als verslavingsarts en de muziek worden ingenieus vervlochten.

Gerard pakt lekker uit als hij op pad gaat als “Gerard Alderliefste & Friends.” Een octet van muziekvrienden, dat alle Franse hits in vol ornaat nieuw leven inblaast. De theatertour “Fête du village” gaat van start in seizoen 2019-2020. Impresario is Marijke van der Zee.

Een iets langere bio:

De band verwerft naam door de jarenlange succesvolle optredens in vaderlands kroegen en grandcafé ’s van Amsterdam tot aan Maastricht. Café Luxembourg op het Amsterdamse Spui wordt een thuishaven. Optredens in ‘De vrienden van Amstel live’ bij Manuëla Kemp, geven het trio meer nationale bekendheid. Vaste drummer is Luc de Bruin, bassisten zijn achtereenvolgens Kees Post, Arnd Broeke en Robert Kramers.

In 2004 verschijnt het zelf gecomponeerde en Franstalige album “Je Maintiendrai” en valt de toepasselijke muziekstijlomschrijving: het ‘powerchanson:’ wel chansons, maar dan met ballen.

De band wordt tweede op het Concours de la chanson van de Alliance Française in 2005.

Samenwerkingen met de topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw leveren twee top 10 hits op: “Laat me / Vivre” en “Une belle histoire / Een mooi verhaal”. Beide titels staan jaarlijks hoog in de top 2000.

Naast een groot aantal radio- en TV optredens is de band in 2007 gedurende zes avonden te gast bij Paul de Leeuw in Gelredome’s Symphonica in Rosso.

In april 2008 verschijnt het 2 e Franstalige album ‘De Franse Slag’, dat naast de hit “Une belle histoire/een mooi verhaal, een paar bijzondere samenwerkingen met Shaffy, List, the Mc. Garrigle sisters, Jack Poels en met Cor Bakker bevat. Productie van de eerste albums is van Sander van Herk en Henk Temming, bekend van Het Goede Doel.

Dan ontluiken de theatertournees: vanaf september 2008 draaien achtereenvolgens steeds 2 seizoenen de Franse Slag, TROIS, Carte Blanche, en 20 jaar Alderliefste. In oktober 2014 ziet het derde eigen werk album “Trois” (half Frans, half NL) het licht, onder productie van Michel Schoots.

Vanaf 2016 openen nieuwe wegen zich . Na de tour met Cor Bakker gaat Gerard, zoals bovengenoemd, solo de theaters in met het programma ‘Dubbel Leven’ en in 2019 staat er een tour met Gerard Alderliefste & Friends op het programma!

In oktober 2018 verschijnt “De Wind,” een hertaling van de hit ‘Je t’aimais, je t’aime et je t’aimerai’ van Francis Cabrel, met een volledig geanimeerde videoclip van de hand van Palmira Tersteeg. Fons Merkies tekende voor de productie.

Gerard Alderliefste & Friends

Gerard Alderliefste in “Dubbel Leven”