School concerten

gerard_optreden

Schoolconcerten

Gérard Alderliefste et amis: ‘en salle de classe’

Amsterdammer Gerard Alderliefste maakt al 25 jaar muziek en houdt al net zo lang het Franse chanson levend in Nederland. Van solo-optredens, via duetten (met o.a. Cor Bakker) tot een octet als Gerard Alderliefste & Friends. Hij groeide op in de hausse van de jaren zeventig toen moeder de LP’s draaide van Julien Clerc en Charles Aznavour. Hij werd verder gevoed door Franse romantische vakanties en een geweldige leraar ( Teun Driessen) die Frans doceerde aan de hand van Franse liedjes.  Zijn uitspraak ( volgens Fransen “sans- of met een tout petit accent”) en uiterlijk doen op zijn minst een afkomst van de Hugenoten vermoeden…

Algemeen:

Gerard deed en doet theatertournees in het Frans. De grootste successen behaalde hij in samenwerkingen met Ramses Shaffy/Liesbeth List en Paul de Leeuw. ‘Laat me / Vivre’ en ‘Une belle histoire / een mooi verhaal’ zijn jaarlijks Top 2000 hits.

Ook worden scholen bezocht! Het drukst is het rond De dag van de Franse taal.  In en salle de classe geeft de groep een concert van een lesuur, waarbij leerlingen minimaal 2 stukken hebben voorbereid. De teksten worden geprint en refreinen vertoond met een beamer. Ook gaat Gerard de zaal in om wat Franse taal uit de chansons door te nemen en om leerlingen te bewegen mee te zingen/te dansen of te rappen. Meespelen op een instrument kan ook zomaar gebeuren. Repertoire wordt vastgesteld in overleg met de docenten.

(Gerard voor iets heel anders op een andere dag uitnodigen? Dan kan hij als verslavinsgarts ook nog drugs- en alcoholinfo verzorgen. Kijk hiervoor onder lezingen).

Referenties

Mail : gerritdien.burink@kpnmail.nl

Mail: a.brakenhoff@bertrand.nl

“Afgelopen schooljaar hebben wij op dag van de Franse Taal  de band Gerard Alderliefste & Friends laten optreden voor onze tweede en derde klassers. Vooraf hadden we de leerlingen een aantal liedjes laten leren (“Une belle histoire” “Aux Champs-Elysées” en “Formidable”).

Dankzij het enthousiasme van de band was het optreden een geweldig succes. De leerlingen gingen los op de voor hen bekende muziek en het was voor ons (docenten Frans) zo leuk om te zien dat iedereen uit volle borst de Franse liedjes meezong. Maar ook de andere liedjes die de band speelde, vielen bij de leerlingen in de smaak. Leuk was ook dat er bepaalde leerlingen met de band mochten meespelen. Kortom een prachtig optreden en een mooie promotie voor de Franse taal.

Groetjes Bé en Helga   Atheneum College Hageveld   023   51 00 100

college@hageveld.nl

Video’s

Trailer van de groupe:

============================================================================

Gerard Alderliefste – zang, gitaar
Kees Post – contrabas
Bob Schimscheimer – drums
Michel van Kemenade – toetsen
Maria Eldering – viool
Rob Stoop – accordeon
Bregje Hermans – backing vocals
Rosanne Alderliefste – backing vocals